добре дошли във виртуалния свят на "ФЕНИКС"
centerphoenix.alle.bg

Екип

Екип

Десислава Даскалова

Управител и психолог в Център за психологическа консултация "Феникс"

Всеки от нас някога е бил малко дете. Заради това във всеки възрастен живее едно дете, което иска да опознае света и себе си в него. Иска да играе, да получава удоволствие, иска да му помагат в трудни моменти и да се грижат за него. Осъзнавайки колко е важен за един човек натрупания опит като дете, аз избрах да стана детски психолог. Благодарна съм на семейството си за безграничната любов и подкрепа, която ми дадоха , защото днес аз съм щастлива да правя това, което ми харесва.

Завършила съм Пловдивски Университет „ П.Хилендарски“ .Магистърска степен „Консултативна психология“ и специализация „Клинична психология“. Член съм на Дружеството на психолозите в България. Продължих обучението си в модули по психодиагностика, арт – терапия, подходи за работа с деца с агресивно поведение, системен подход за работа със семейства и т.н. Продължавам обучението си за психотерапевт в Когнитивно – поведенческа терапия.Учителите, личната терапия и семинарите по метода на управление на реалността ми помогнаха да формирам свой индивидуален стил на психологическо консултиране. По време на работа ми помагат любовта към хората, безграничната вяра в човешките възможности, желанието да се развивам и оптимизма.

Моите клиенти са децата, техните преживявания ме интересуват повече от всичко друго, интересите им са на първо място. Но проблема никога не е само в детето. За това аз като специалист работя заедно със семейството. Помагам на родителите да разберат какво се случва с детето им и създавам условия, отваряйки едно защитено пространство за хармонично развитие на малкия човек и възможност да заживее свой собствен живот

В практиката си често използвам различни методи като: арт – терапия, игрова терапия и приказко терапия.

Вярвам,че човек намира щастието по пътя към себе си. Променяйки себе си, ние променяме света около нас!

 

Екип

Деница Велкова - Семеен консултант, член на Българската асоциация по фамилна терапия 

Професионалният си път започнах през 2005 година, като социален работник, подкрепяйки деца и семейства с различни трудности и проблеми. 

Успоредно с това имах възмоност да работя като Консултант на телефонна линия, за психо-социални консултации, където се срещнат с различни съдби на хора от различни целеви групи- млади, пораснали, възрастни, хронично болни, самотни и пр.

Работата ми през годините, срещите ми с различни деца и семейства, както и специалисти в сферата на помагането и човешкиет взаимоотношения, ме мотивираха да продъжа своето професионално развитие в една по-различна посока- семейно консултиране и терапия.

Към настоящия момент имам възможността да упражнявам професията, в която избрах да се развивам, като  основни приоритетити в работата ми са индивидуалното, брачното и семейното консултиране от една страна, а от друга- подкрепа на отговорното и успешно родителство.

По образование съм "Социален педагог" и  магистър  „Управление на социално-педагогическите дейности с деца и юноши“ – ПУ „Паисий Хилендарски“.  

Специализацията си "Системен семеен консултант" получих в Нов Български университет –София и възнамерявам да продължа своето развитие, като специалист, в следващо терапевтично ниво.

През 2016 година завърших обучението си за Медиатор.

Вярвам, че самото семейство и неговите ресурси са агентът на промяната. Заедно бихме могли да ги изследваме и открием. Ще се радвам да бъда Ваш партньор в това пътешествие!

Контакти: gsm: 0879 84 13 04, е-mail: denitsavelkova@abv.bg

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg