добре дошли във виртуалния свят на "ФЕНИКС"
centerphoenix.alle.bg

Как да се запознаем Online?

Как да се запознаем Online?

При цялото това изобилие от съвременни начини на общуване и комуникация хората често се чувстват самотни. Понякога просто им се иска да поговорят с някого за да почувстват човешка топлина и  отговор от отсрещната страна на монитора.

Такива хора има много, те могат да общуват с другите и да се радват на добра комуникация. Често обаче диалога приключва с първите фрази и дори се превръща в общуване с негативен нюанс.

Защо се случва това?

Защото диалога е изкуство.

Можете да заинтригувате отсрещната страна за дълъг период от време, ако намерите правилния подход. Но съдейки по топ класацията на най-разпространените фрази при online запознанствата, повечето хора дори не се замислят над това, че общуването се извършва с ума, а просто пишат букви, които не водят до никъде.

Ето някои фрази, които със сигурност ще захлопнат вратата към общуване и на практика тя никога няма да се отвори:

1. „ Здрасти, какво правиш?“

2. „ Да поговорим, че ми е скучно“

3. „Поговори с мен“ и супер хитовете: „ Омъжена/женен ли си?“, „От къде си?“,“Имаш ли деца?“, „С какво се занимаваш?“

Често в някои от съобщенията присъстват и не дотам приятни лични снимки, които биха зарадвали част от порнографските списания на пазара. Тази част от съобщенията за сега обаче ще я спестя.

Тези въпроси могат да са добри в случай, че ви е все едно с кого разговаряте и разговора е абсолютно без значение. Съответно възможни отговори могат да са :“Нищо пиша си с теб“ или „На мен също ми е скучно, какво щастие, че ми писа“.

Всъщност може да привлечете вниманието на човек, ако искрено се интересувате от него. Във всеки от нас дреме потребността да бъде нужен, значим и интересен. На хората им харесва, когато споделяте тяхното хоби, любима дейност, когато оценявате високо тяхното творчество.

Сравнете: „ Здравейте! Прочетох ваш стих, който ме трогна. Мога ли да прочета още нещо написано от Вас? Аз също пиша?“ с „Красавица, сега ще те лайкна“.

Често  за тези, които общуват в интернет много  от нещата макар и на показ са незабележими за тях. Често такива хора не си правят труда да разберат отсрещния човек – Какъв е той? Какво харесва?От какво се увлича? Само по един статус можеш да проследиш за какво мисли човек или в какво настроение е. и, ако се отнесете към тази информация внимателно и с уважение, ако покажете на човека, че той е интересен за вас като личност, може да се получи едно качествено, наситено със смисъл и взаимен интерес общуване, което може да прерасне в приятелство и даже в истинска любов.

Ваша Деси!

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg