добре дошли във виртуалния свят на "ФЕНИКС"
centerphoenix.alle.bg

Формула на ЛЮБОВТА

Формула на ЛЮБОВТА

Скъпи приятели!

Днес направих едно малко откритие, което съм готова да споделя с вас!

Вината често се появява там където има много любов и загриженост. Затова се опитах да разбера, какво всъщност се крие зад тази загриженост, какво всъщност представлява тя. И ето:

ГРИЖА = ЛЮБОВ + КОНТРОЛ

Тази формула не претендира да е универсална, но ми се струва че е точна. Ако от тази формула направим простите аритметични операции ще получим следното:

ЛЮБОВ = ГРИЖА – КОНТРОЛ

И съответно

КОНТРОЛ = ГРИЖА  – ЛЮБОВ

Тези формули предизвикаха множество въпроси в мен: Как изглежда любовта без контрола? Кое е повече в моята грижа – контрола или любовта?  А дали обичаме хората, които контролираме? Необходим ли е контролът или можем  да се откажем от него?

Всички ние така лесно се само заблуждаваме заменяйки любовта и грижата с контрола, шантажирайки хората около нас и карайки ги да изпитват вина за недостига на благодарност към нас.  Сигурна съм, че прочитайки тези редове, много от вас ще се замислят как „преобръщат“ своята любов опитвайки се да я контролират и  да вземат властта в свои ръце. Много трудно е да погледнеш на себе си и на своите прояви на любов. Наистина ли те са толкова ограничаващи, контролиращи и ограничаващи другия? Не се ли опитваме ние със своята любов и загриженост да направим близкия слаб и безпомощен?

Най- добрият резултат е родителската любов – когато децата са без нас, децата лесно могат да се справят и сами, а ние родителите можем да им се радваме, че те не се нуждаят от нас. Но на нас толкова ни се иска да се нуждаят от нас, че полагаме титански усилия за да покажем на другите колко са несамостоятелни. А контролът е най примитивният инструмент за това.

Същите тези механизми могат да се прилагат във всяка друга система от семейната до организационната и политическата. Губещата любов власт моментално започва да се опитва да упражни контрол, опитва се да направи така ,че от нея да зависи всичко прикривайки се с маската на мнима загриженост и лицемерно пропагандира псевдо любов водеща до забрана и контрол.

Ваша Деси!

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg