добре дошли във виртуалния свят на "ФЕНИКС"
centerphoenix.alle.bg

„…Тя разби нашето семейство“

„…Тя разби нашето семейство“

В нашата практика често част от въпросите на клиентите са свързани със  семейните проблеми. Не малка част от тях се дължат на усложнение между партньорите в следствие на изневяра.

Тъй като често за психологическа подкрепа се обръщат повече жени, които са доведени до отчаяние от това,че не могат да простят изневярата на съпруга или партньора си, но и не се решават  да се разведат поради ред причини, тази статия е посветена на тях.

Част от жените са едновременно ядосани, но и намиращи оправдание за постъпките на партньорите си като по този начин те оправдават и своето собствено нежелание да се разведат. Това оправдание също не е леко за тях, тъй като те обвиняват и себе си „За всичко сама съм си виновна!“. Това оправдание раджа тягостното чувство на вина пред съпругът , пред  децата, близките и пред  самата жена.

В този случай агресията се насочва към любовницата, тя бива обвинена в това, че е коварна, „нахълта в семейството“, „оплете мъжа ми“, „разби ми семейството“ и т.н.

В такива случаи питам : „ А вашият съпруг да не би да е добитък, който вие сте оставили да пасе на вашата ливада? Но е дошъл някой, отвързал го е и го е отвел да пасе на неговата ливада?“

Може би именно това не му е харесвало във вашите взаимоотношения, че вие го възприемате като добитък, а любовницата вижда в него мъж?

Мъжете изневеряват не само заради секса. Много от тях споделят при посещенията си, че секса с жена им ги устройва много повече от секса с любовницата им. В любовницата си обаче те виждат одушник,тя ги уважава, обръща им внимание…тя е като празник на фона на ежедневието. Все пак с нея не го свързват обичайните битови проблеми.

В този смисъл, да имаш любовница за да избягаш от обичайните битовизми и грижи или да разрешиш проблемите които имаш в отношенията с жена си – това е избор само на вашия съпруг, а не на вашата съперница!

Повярвайте, на любовницата също не и е лесно, тя също изпитва чувство за вина пред вас. Понякога това става повод тя да се обърне към психолог.

Нека се опитаме все пак да разкрием нейната вина?

По статистически данни, през 2014г. в България на 100 жени са се паднали 86 мъже. Следователно, 14 жени са останали без партньор. Ако извадим от тази бройка мъжете, които имат някаква зависимост – алкохолизъм;наркомания и др. Ако извадим и тези с друга сексуална ориентация или тези, които са в затвора. Колко остават 70-60? Не е трудно да изчислим процента на неомъжените жени. Какво да правят, нима те не заслужават малко щастие?

 И така те трябва да се задоволят с това, което е останало. Колкото да им е трудно и тежко да са №2, те често нямат голям избор.Ако вие бяхте на тяхно място какво бихте направили?Само не казвайте,че това никога няма да ви се случи?Ако тя не беше се съгласила да стане любовница на съпруга ви друга щеше да го направи…

В тази статия не се опитвам да оправдая никого, просто се опитвам да насоча вектора на ненавистта към любовницата на мъжа, към друго позитивно направление. Трябва да се търсят причините за проблема във вашето семейство и да се решават конструктивно. Ако не можете да се справите сами…потърсете помощ!

Помнете, че в отношенията между двама души, които се обичат не се появява трети. И ако все пак това се случи, трябва бързо да разрешите проблема за да не се стига до нежелани последици!!!!!

Пожелавам ви семейно щастие!

Ваша Деси!

 

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg