добре дошли във виртуалния свят на "ФЕНИКС"
centerphoenix.alle.bg
Терапевтични групи
ФОНДАЦИЯ "ДЖЕНДЪР АЛТЕРНАТИВИ" и ЦЕНТЪР ЗА ПСИХОЛОГИЧЕСКО КОНСУЛТИРАНЕ "ФЕНИКС"
ОРГАНИЗИРАТ ТЕРАПЕВТИЧНИ ГРУПИ ЗА ХОРА ПРЕЖИВЕЛИ НАСИЛИЕ

 Целта на програмата е да се създаде терапевтично пространство, в което участниците да се чувстват свободни, да се снижи усещането за изолация и чрез участието си пострадалите да придобият чувство за принадлежност към определена общност, комфорт и поддръжка.
 
     Груповата терапевтична взаимопомощ  ще се провежда в периода от месец Септември 2014 год. до месец Ноември 2014 год.          По предварително уговорен график.
     Такса за участие – 5лв./час.
     За записване: тел. 0877 891 801, 0879 26 01 01 и на посочения адрес.

 

     „Не се страхувайте от този, който може да нарани тялото ви, той не може да се докосне до душата ви. Страхувайте се от този, който може да погуби и тялото и душата ви.”
Л.Толстой
 
     Много често в нашия живот срещаме хора, които ни нараняват, тормозят, потискат и предават по един или друг начин. Тези хора отнемат силата и смелостта ни за живот, пречат ни да развиваме отношенията си с околния свят, заплашват нашата идентичност и разрушават семействата ни. Тези хора са наши насилници. Когато това обаче са нашите близки, болката ни става още по-голяма.
 
     В желанието си да се избавим от тази болка, се опитваме да зачеркнем тези лица от живота си - избягваме ги, игнорираме ги, обвиняваме ги или се себеобвиняваме. Ако сме честни със себе си, ще си признаем, че продължаваме войната с тях в сърцето си. Тази война неминуемо отнема сили, продължава да влияе на отношенията ни с другите, поражда мъчителни мисли, тревога, страх, пречи ни да вървим по своя път, и заплашва нашия  вътрешен мир. 
 
     Много често хора, които са преживели жестоки физически, психически или емоционални травми капсулират своите емоции защото са преминали през нещо толкова ужасно,че дори не могат да говорят за него. Често пострадалите не разбират какво не им е наред, нито знаят как да се освободят от своите разрушителни модели на поведение, така че да могат да живеят един нормален живот.
 
     Нашата цел е да помогнем.


Терапевтични групи

Целта на групите е да се говори по типични проблеми /конфликти/ на съвременния човек, като:

  1. Създаване и поддържане на партньорство и приятелство
  2.  Адаптация след раздяла и развод
  3.  Конфликти в партньорството и в семейната система
  4. Проблеми с децата и израстването им
  5. Личностови и възрастови преходи и кризи
  6. Реализация и кариерно развитие
  7.  Самооценка, самоуважение, самопомощ
  8.  Здраве – болест и качество на живот

Повечето хора по-лесно приемат този тип помощ. Групата се основава на взаимно споделяне и съвместно търсене на решение. Групата се събира веднъж в седмицата и дискутира актуална за присъстващите проблематика. Взаимният обмен на преживявания помага да се видят проблемите в друга перспектива. Освен разговор, терапията включва и арт-терапевтични елементи, като работа с глина, рисунки, и  други нестандартни материали.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg