добре дошли във виртуалния свят на "ФЕНИКС"
centerphoenix.alle.bg

SOS - Семеен възпитател

SOS - Семеен възпитател

Добре дошли в SOS - семеен възпитател!

Нашият проект е създаден за майки и татковци,/ а може и за баби и дядовци/, които също както и нас се стремят да направят всичко зависещо от тях за да може живота на нашите деца да е толкова добър колкото е възможно.

Как да бъдем заедно с детето така, че да не му навредим, а да помогнем на малкия човек да реализира своя потенциал и да бъде щастлив?

Всички ние се притесняваме за бъдещето на своите деца. Как ще се справят в живота? Изнервяме се, когато детето боледува, обиждат го в детската градина, училището или университета. Ядосваме се, когато в училище то има проблеми и ни носи ниски оценки.Когато навън е тъмно, а той/тя скита из улиците. Когато е попаднало в „неподходяща“ компания. Всички тези заплахи са от  ВЪНШНИЯ свят.

Много малко са родителите, които се замислят над това, че ВЪТРЕШНИЯ свят на семейството /нашите отношения с детето и отношенията между родителите/ оказват значително по голямо влияние върху живота и бъдещето на детето. И над това ще може ли то да се противопостави на заплахите на външния свят, да види в него своите възможности и да стане добър човек!

Този раздел от нашия сайт се появи, за да може все повече родители да се замислят над това и да започнат да се учат на това сложни, но важно изкуство – ИЗКУСТВОТО ДА БЪДЕШ РОДИТЕЛ. Ефективен родител може да стане всеки един от нас!

Може би ще се запитате „Защо специално да трябва да се уча на това, та с  тези неща повечето жени и мъже  по света се занимават от векове?“

Истината е,че никой освен нас самите не чувства нашите деца, не познава техните особености. Но за да станеш ефективен родител са нужни много знания и непрекъсната вътрешна работа.

Защо?

Причината се крие в това, че света на детето силно се отличава от света на възрастния човек. И ако ние не си го напомняме ежедневно и не получаваме нови знания, то волю неволю ще преминем към раздразанение, а след това ще обвиняваме себе си или детето. За да разберем и почувстваме детето, ще трябва отначало да разберем самите себе си. Защото за нас е невъзможно да бъдем идеални и да изпитваме само позитивни чувства. Живота често ни изправя пред различни обстоятелства и ситуации. Знаейки закономерностите, разбирайки как да управляваме своите чувства и емоции ние можем да превърнем даже негативния опит в полезен.

Развивайки се заради детето и спрямо него, ние ще променяме сами себе си. И ще се променяме към по добро така, че ще подобряваме отношенията с всички хора в нашия живот /със съпруга/та  си, приятелите и колегите/.

Тази част от сайта е за детския свят и света на родителите. Но главното – за способността двата свята да се сближат и да станат силни и хармонични. Тогава живота заедно ще стане радостен.

Каним ви да тръгнете с нас по този дълъг и труден път, и тогава може би нашия общ свят в бъдеще ще стане по добър и щастлив!

 

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg